همیشه در هنگام تمرین و فعالیت های ورزشی با این مسئه مواجه می‌شویم که آیا این تمرینات ورزشی باعث بهتر شدن بدنمان می‌شود یا کارآمد نیست. در کمتر حالتی به تاثیر فعالیت های روزمره خود به مغز اهمیت می‌دهیم و درباره بهبود عملکرد آن انتقاد می‌کنیم.

مانند فعالیت هایی همچون حل جدول، بازی های فکری، سودوکو و شطرنج، که مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد، رقص و رقصیدن نیز یکی از فعالیت هایی هاییست که به شدت بر روی فعالیت های مغزی تاثیر گذار است. بر اساس مطالعاتی که سال ها در اقصی نقاط دنیا صورت گرفته است، مغز می‌تواند به روش های متنوعی تقویت و قدرتمند تر بشود و یکی از آن ها رقصیدن است.

در این مقاله با دنیز دنس، آموزشگاه انواع رقص های ترکی و رقص آذری در تهران همراه باشید تا به بررسی تاثیر رقصیدن بر عملکرد مغز بپردازیم.

ثبت نام و مشاوره رایگان با دنیز دنس

رقص نوعی هنر نمایشی است که در آن بدن به شیوه ای موزون حرکت می کند. رقص فواید زیادی برای سلامتی از جمله تقویت قدرت و عملکرد مغز نشان داده است.

 

اما رقص چه فوایدی برای مغز دارد؟

  • کاهش و بر طرف کردن علائم افسردگی
  • بهبود توانایی های فکری، حرکتی و عاطفی
  • رقص حافظه را تقویت می کند

رقصیدن علائم افسردگی را کاهش می دهد

فواید زیاد رقص برای جسم از چشم کسب پوشیده نیست، اما اکنون، تحقیقات و مقالات مختلف نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان می‌دهند که می‌تواند برای ذهن نیز مفید باشد، امروزه با مجموعه ای از شواهد می‌توانیم بگوییم، رقص برای سلامت روان مفید است.

افسردگی یک بیماری روانی ناتوان کننده است که با احساس غم و اندوه، مشکلات تنظیم هیجان و از دست دادن علاقه یا لذت در فعالیت های معمولی مشهود شده است. افسردگی بیش از 350 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. امروزه رایج ترین و مؤثرترین درمان افسردگی، دارودرمانی همراه با مشاوره و روان درمانی است.

در یک مطالعه، محققان بررسی کردند که آیا رقص یک درمان خوب برای افسردگی است یا خیر؟ رقص بر حرکات بدن و بیان احساسی تمرکز دارد که به کاهش علائم افسردگی کمک می کند. در عین حال، همانطور که توسط اقدامات روانسنجی نشان داده شده است، به کاهش سطوح افسردگی به شدت کمک می کند.

دنیز دنس یکی از بهترین آموزشگاه های رقص آذری در تهران است که دارای محیطی مناسب و ایده آل برای آموزش رقص در هه سنین می‌باشد.

رقص از عملکردهای حرکتی، عاطفی و فکری مغز حمایت می کند

رقص/حرکت درمانی (DMT) که روان درمانی حرکتی نیز نامیده می شود، استفاده روان درمانی از حرکات بدن برای حفظ و بهبود توانایی های فکری، حرکتی و عاطفی بدن است.

حرکت درمانی بر این مفهوم استوار است که حرکت یک زبان است، حرکت می‌تواند ارتباطی و بیانی باشد، حرکت می‌تواند هم ابزار ارزیابی و هم یک حالت اولیه مداخله باشد.

ذهن، بدن و روح به هم مرتبط هستند. علاوه بر این، درمانگران بر این اعتقادند که حرکت رقص می تواند به حرکات یک فرد برای ارزیابی کمک کند، بنابراین آن را قادر می سازند تا در درمان مشکلات سلامت روان کمک کند.

همچنین مشخص شده است که حرکت درمانی تأثیر مثبتی بر رشد شناختی کودکان دارد.  رقص درمانی می تواند محیط خوبی برای رشد شناختی ایجاد کند.

رقص حافظه را تقویت می کند

رقص باعث بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه می شود. چندین مطالعه نشان داده اند که رقصیدن با کاهش خطر زوال عقل مرتبط است. در مطالعه ای که توسط محققان کالج پزشکی آلبرت انیشتین انجام شد، آنها دریافتند که رقصیدن با 76 درصد کاهش خطر زوال عقل در میان شرکت کنندگان همراه بوده است.

مطالعه دیگری که در Frontiers in Aging Neuroscience منتشر شده است نشان می دهد که رقص باعث بهبود سلامت مغز می شود. رقصیدن یکی از حوزه های شناختی یعنی حافظه فضایی را بهبود می بخشد.

این مطالعه همچنین نشان می دهد که حفظ یک سبک زندگی فعال تا سنین بالا می تواند توانایی های حرکتی، شناختی و ادراکی را حفظ کند.
رقصیدن فاکتورهای رشد عصبی را تحریک می کند. به خصوص اگر رقصیدن دارای فعالیت ریتمیک و منظمی باشد که نیاز به به خاطر سپردن حرکات باشد مانند رقص آذری که علاوه بر فعالیت بالا و مناسب دارای این پتانسیل است که مغز را نیز تمرین بدهد.

رقص تاثیرات مثبت زیادی روی مغز دارد. نیروی محرکه مهار پیری به توانایی آن در تحریک فاکتورهای رشد عصبی مربوط می شود. فاکتورهای رشد عصبی پروتئین هایی هستند که برای حفظ سلامت نورون های حسی مهم هستند.

در مطالعه ای که در Journal of Neuroscience & Biobehavioral Reviews منتشر شد، محققان به این نتیجه رسیدند که رقص می تواند ارتباط بین هر دو نیمکره مغزی را تقویت کند و تمرین طولانی مدت رقص بر فعالیت مغز تأثیر مثبت می گذارد. همه اینها با نوروپلاستیسیته، توانایی مغز برای ایجاد اتصالات عصبی جدید برای تغییر و سازگاری مرتبط هستند.

ترکیبی از ورزش و غنی سازی حسی در طول رقص می تواند باعث بهبود نوروپلاستیسیته شود. از این رو، رقص می تواند به عنوان مداخله ای برای بسیاری از بیماری های عصبی مانند سکته مغزی، بیماری پارکینسون و فلج مغزی استفاده شود.

رقص و هماهنگی عصب و عضله

دنیز دنس آموزشگاه تخصصی رقص آذری و رقص ترکی در تهران همراه با بهترین اساتید در خدمت شما عزیزان می‌باشد. برای ارتباط بیشتر و هماهنگی جهت کلاس ها کافیست با ما در ارتباط باشید. برای درخواست مشاوره و ارتباط با ما از این لینک ها استفاده نمایید.
 
سخن پایانی

با بررسی مقالات به این نتیجه غیر قابل انکار رسیدیم که رقص می‌تواند بر عملکرد مغز تاثیر بسزا و مثبتی بگذارد. از جمله عملکرد هایی که رقص در بهبود عملکرد آن نقش دارد شامل: کاهش و بر طرف کردن علائم افسردگی – بهبود توانایی های فکری، حرکتی و عاطفی – تقویت حافظه، می‌باشد.

آموزشگاه رقص دنیز دنس یکی از بهترین آموزشگاه ها برای آموزش رقص آدری در تهران می‌باشد که دارای محیطی آرامش بخش و دلپذیر برای آموزش رقص است.

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها